Rôzne typy detských postieľok: Ako vybrať tú najlepšiu pre vaše dieťa ?

Tradičné detské postieľky 

Moderné postieľky tie klasické ešte z trhu nevytlačili. Práve naopak. Priaznivá cena, minimalistický štýl, nadčasový dizajn a konvenčné zhotovenie sú dôvodmi, prečo sa tradičná detská postieľka stále teší veľkej obľube. Klasickým rozmerom týchto postieľok je 120 x 60 cm. 

Po klasických postieľkach siahajú najmä rodičia, ktorí sú presvedčení, že v jednoduchosti je krása. Napriek tomu, že neoplývajú sériou funkcií, sú vybavené základným mechanizmom a spĺňajú účel minimálne na 2 roky. Následne je však potrebné poobhliadnuť sa po väčších detských posteliach.

Typy detských postieľok
Typy detských postieľok

Postieľky na kolieskach

Ďalším typom postieľok sú tie na kolieskach. Stačí malý detail a manipulácia s ťažkým kusom nábytku bude hračka aj pre unavené maminky. 

Pri výbere postieľky na kolieskach treba dbať najmä na bezpečnostné brzdy. V prípade, že premiestňovať postieľku už nepotrebujete, kolieska môžete ľahko odmontovať.

Postieľky so zásuvkami

Ušetriť priestor môžete detskými postieľkami, ktoré majú praktickú zásuvku. 

Vďaka praktickej postieľke so zásuvkou môžete mať počas neustálej starostlivosti o bábätko všetko potrebné na dosah ruky.

Typy detských postieľok
Typy detských postieľok

Multifunkčné postieľky

Ideálnym riešením pre každú detskú izbu sú postieľky predstavujúce kombináciu všetko v jednom. Multifunkčná postieľka je totiž vybavená úložným priestorom a navyše sa dá demontážou panelov jednoducho prestavať na posteľ s dĺžkou 160 cm. 

Najmodernejšie multifunkčné detské postieľky sú navrhnuté tak, aby sa zo zvyšných častí postieľky dali zložiť ďalšie kusy nábytku, napríklad prebaľovací pult alebo pracovný stolík. Takouto investíciou dokážete vášmu dieťatku zaručiť kompletnú výbavu na pohodlný spánok na 5 až 10 rokov a rodičia takto ušetria stovky eur.

Postieľky so sťahovacím bokom / odnímateľným bokom

Prispôsobte postieľku aktuálnemu veku bábätka. Manipulujte s bočnicou, podľa toho, čo je pre vás a vaše bábätko práve potrebné. Akonáhle si prinesiete bábätko z pôrodnice domov, necháte spúšťaciu bočnici vytiahnutú a zaistenú poistkou proti samovoľnému spusteniu.

Pre pohodlnejšiu starostlivosť o bábätko možno oceníte postieľky so sťahovacím bokom, ktoré umožňujú znížiť rošt, tak aby matrac v postieľke bol na rovnakej úrovni ako matrac v posteli rodičov. Práve pri týchto postieľkach je spúšťacia bočnice výhodou. Cez noc ju spustíte a cez deň vytiahnete a zaistíte.

Úplne spustenú alebo odobratú bočnicu si môžete dovoliť až v momente, keď je rošt postieľky spustený do najnižšej polohy a dieťa dokáže bezpečne opustiť postieľku bez vašej pomoci. 

Typy detských postieľok
Typy detských postieľok

Detské kolísky 

Alternatívou detských postieľok sú drevené kolísky, ktoré prinášajú do modernej doby trochu nežnej nostalgie. Pohyby kolísky bábätku pripomínajú nedávny pobyt v maminom brušku, upokojujú ho a rozvíjajú zmysel pre rovnováhu. 

Vďaka tradičnej malej kolíske majú novorodenci väčší pocit bezpečia a ochrany. Stará klasika však oplýva trendovým dizajnom a praktickými prvkami. Kolíska na kolieskach umožňuje ľahké presúvanie, pričom brzdy a blokovanie hojdania zasa maximálnu bezpečnosť

Cestovné postieľky

Skladacie cestovné postieľky využívajú najmä rodičia, ktorí cestujú, či už kvôli práci alebo v rámci voľného času. Ak aj vy túžite do vašej ratolesti vštepovať dobrodružného ducha, brať drevenú postieľku na výlety je úplne nepraktické. 

Cestovné postieľky sú preto navrhnuté s dôrazom na spratnosť, jednoduchý mechanizmus a komfort postačujúci na pár nocí strávených mimo klasickej postieľky.

Typy detských postieľok
Typy detských postieľok

Detské ohrádky

Ak potrebujete nechať na chvíľu dieťa osamote, poslúži Vám k tomu ohrádka pre deti, tá Vám zabezpečí ich bezpečnosť počas Vašej neprítomnosti. Dieťa môže sledovať z ohrádky okolie. Tiež priestor ohrádky možno využiť na hranie Vášho dieťaťa. U nás si môžete vybrať z rôznych typov ohrádok pre deti.